Mulți sunt afectați de „răceli” recurente de origine non-bacteriană, senzația imperioasă și frecventă de a urina și urinare dureroasă. Dar ce motive ar putea fi în spatele ei?
Știm cu toții cât de sănătos este consumul de lichide. Așa că încercăm să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi – mai ales pe timpul verii. Desigur, diferitele lichide au o valoare de distracție în sine: cafea/ceai cu prietenii, după un antrenament, un smoothie dimineața sau în timpul zilei. Totuși, dacă simțim dureri la vezica urinară după ce consumăm lichide, iar senzația devine permanentă atunci când vezica urinară este plină, poate fi chiar semnul unei probleme grave.
Acesta este sindromul vezicii urinare dureroase cunoscută profesional ca cistita interstițială. O boala care are la baza o senzatie neplacuta, dureroasa in vezica urinara, insotita de stimuli de urinare frecvente, urinare dureroasa in vezica si dureri pelvine. Senzația de durere pe care o trăim devine insuportabilă, mai ales când vezica urinară este plină și se atenuează doar când vezica urinară este goală. Calitatea vieții noastre se deteriorează, viața noastră socială se prăbușește. Timpul petrecut pentru distracție este amar…
Care este mai exact organul nostru din vezică? Cum functioneaza? Și ce cauzează problema?
Vezica urinară este un organ asemănător unui sac gol, cu o structură ai cărei pereți sunt formați din fibre musculare, care mențin vezica elastică și adună urina formată la nivelul rinichilor. Acest sac este căptuțit la interior de un strat protector, mucoasa vezicală. Când această vezică se umple și pereții ei se dilată, nervii din jurul bazinului informează creierul că este timpul să urineze. În cazul sindromului vezicii dureroase, există și o problemă cu aceste semne: în mod normal, aceste semnale se emit atunci când vezica urinară este efectiv dilatată, „plină” și este timpul să se golească. În cazul cistitei interstițiale, însă, sistemul semnalizează chiar și o cantitate mică de urină, iar eliminarea urinei este însoțită de dureri pelvine cronice. Această problemă afectează o mare parte din femei mai ales, dar nu exclusiv. Poate apărea și la bărbați, dar cauzele exacte sunt încă necunoscute medicinii până în prezent. S-a demonstrat că anumite simptome au un efect direct asupra dezvoltării durerii vezicii urinare precum subțierea, rănirea sau absența stratului de Glicozaminoglicani (GAG) la nivelul mucoasei vezicale și pot fi influențate de anumiți factori fiziologici.
Care sunt factorii implicați în Sindromul vezicii urinare dureroase?
Vârsta: Majoritatea persoanelor cu sindromul vezicii urinare dureroase au peste 30 de ani.
Sexul: problema apare de obicei la femei, așa cum este descris mai sus. La bărbați, problema este de obicei cauzată de prostată.
Culoarea pielii și a părului: poate părea interesant, dar persoanele cu păr roșu și piele mai deschisă par să fie afectate mai des.
Boli cronice existente: de exemplu, persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS) și fibromialgie au, de asemenea, mai multe șanse de a-l dezvolta.
Ce simptome pot indica cistita interstitiala – sindromul vezicii urinare dureroase?
• durere pelvină cronică – vezică urinară, uretral, radiații vaginale
• dificultate la urinare – stimuli urinari frecventi
• ca urmare, doar o cantitate mică de urină este de obicei excretată
• urinare dureroasă frecventă în timpul zilei și pe timp de noapte (durerea este redusă temporar odată cu golirea vezicii urinare și apoi crește din nou odată cu producția de urină)
Tabloul simptomelor de mai sus poate varia de la persoană la persoană, la fel ca și severitatea lor, există unele simptome care apar doar la anumiți indivizi – din cauza stilului de viață. Deși cistita interstițială este o problemă urologică, este important ca simptomele de mai sus să nu fie de origine bacteriană și să persist sau să reapară frecvent, indiferent de tratamentul cu antibiotice. Prin urmare, este important să nu existe niciun agent patogen detectabil asociat cu simptomele de mai sus.
Următoarele activități pot fi toate responsabile pentru creșterea senzației de durere la o persoană cu Sindromul vezicii urinare dureriase: act sexual, stres, menstruație, mișcări bruște, sărirea peste mese, deshidratare, schimbări climatice, ridicări severe, stare în picioare, retenție urinară, purtarea pantalonilor strâmți.
Tratamente posibile
Deși există multe opinii cu privire la protocolul de tratament al bolii, în prezent nu există o metodă certă de tratament. Cu toate acestea, există anumite medicamente și opțiuni chirurgicale pentru a reduce problemele cu care se confruntă pacienții. În plus, există suplimente alimentare care pot reduce simptomele cistitei interstițiale și pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții celor afectați.
UNISIS de la Diamondlily este un astfel de supliment alimentar!
Studiile clinice au arătat că unele suplimente deja cunoscute din produsele cosmetice care conțin acid hialuronic și glucozamină utilizate pentru tratarea bolilor ortopedice reduc semnificativ simptomele cistitei interstițiale. UNISIS conține o combinație de substanțe care pot contribui semnificativ la regenerarea peretelui vezicii urinare și la îngroșarea stratului GAG care îl protejează, exercitându-și astfel efectul din interior. Tratamentele tradiționale pentru sindromul durerii vezicii urinare sunt adesea de-a dreptul neplăcute – și trebuie repetate din când în când pentru ca efectul să dureze. UNISIS, pe de altă parte, este un supliment alimentar al cărui conținut de hialuronat de sodiu susține linia de apărare a celulelor vezicii urinare, iar celelalte ingrediente ale sale pot reduce în mod natural starea inflamatorie.
Comenteaza